Dames achtervolgd door pech; ook in Drenthe

Het zit onze damesploeg niet mee bij de start van dit nieuwe seizoen. Ook in de vandaag verreden Ronde van Drenthe sloeg de pechduivel weer hard toe. Slechts Ilona Hoeksma haalde ongeschonden de eindstreep en werd 46e. Natalie van Gogh finishte, ondanks pech, nog heel knap als 55e. De overige vier stapten noodgedwongen voortijdig af.

Deze 138 km lange koers uit het WWT-circuit – dus met internationale topbezetting – werd beheerst door een viertal koplopers. Van hen won Chantal Blaak voor Gracie elvin, Trixi Worrack en Anna van der Breggen. Een superstart voor Blaak die ook de dameseditie van Le Samyn won en tweede werd in de Omloop van het Nieuwsblad.

Achter de vier koplopers arriveerde een eerste peloton van 66 rijdsters op 1.49 min. Hierin namens ParkhotelValkenburg Ilona en Natalie die kunnen terugkijken op een prima wedstrijd.

De andere vier leden van ons team verging het minder goed. Anna Solovei kwam al na dertig kilometer hard ten val, klaagde over pijn in haar benen, stapte nog wel op maar gaf later op. Esra Tromp kwam ook ten val en moest noodgedwongen de wedstrijd staken na de passage van de VAM-berg. Jip van den Bos raakte door een lekke band ver achterop en dat betekende uiteindelijk ook ‘uit koers’. Janneke Ensing tenslotte kreeg mechanisch defect. Een aflopende ketting bleek haar struikelblok.

Natalie van Gogh reed ook lek maar kwam voor de VAM-berg weer terug om daarna nog te worden aangereden. Een collega reed in haar versnellingsapparaat. Desondanks kwam Natalie als 55e binnen in de eerste groep achter de vier koplopers. Ilona eindigde als 46e enkele plaatsen voor haar. Ilona bleef de hele dag gespaard van pech en was regelmatig voorin te vinden.

Ploegleider Raymond Rol: ,,Een ongelooflijke pechdag en dat begint anderen ook op te vallen zo beluisterde ik in het peloton. Morgen gaan we vol goede moed aan de Drentse Acht van Westerveld beginnen. We zullen heus nog wel eens een dag zonder pech hebben.”