Pauliena Rooijakkers de Ster op het strand

Pauliena Rooijakkers rijdt terecht haar strandraces in het rood-wit-blauw, de onderscheiding die wordt uitgereikt aan een Nederlands kampioen. Op het strand zit Pauliena nog wel eens verstopt tussen de mannen maar uiteindelijk is zij in alle races de eerste vrouw die aan de finish komt.

Het afgelopen weekeinde was het weer eens twee keer raak. In de Paal 17 strandrace op Texel won Pauliena voor haar in 2017 nieuwe ParkhotelValkenburgploeggenote Esther van Veen. Twee dagen daarna startte Pauliena in De Panne in een grote wedstrijd met massale deelname. Ook hier stond onze nationale kampioene weer op het hoogste trapje van het ereplatform.

Dat deed de 23-jarige Brabantse meer dit jaar want ook in de superlange Hoek van Holland – Den Helder was zij de beste, zoals ze ook in de Dijk tot Dijk-race de hoofdprijs mocht ophalen. Ook in de strandrace te Brouwersdam won Pauliena, nu met Iris Slappendel en Nina Kessler in haar spoor.

Ploegmanager Raymond Rol is verguld met de verrichtingen van zijn ‘Strand-ster’ die wekelijks toe slaat. En mogelijk ook het komend weekeinde weer volop in de schijnwerpers zal komen. De eerste wedstrijd is in Wijk aan Zee, genaamd de Wijk aan Zee Beach Battle. Vervolgens is er een grote wedstrijd op het strand bij het Belgische Koksijde.

Daarmee is het nog niet gedaan want op 18 december wordt in Scheveningen het eerste officiele EK strandrace gehouden. Een andere topkoers wordt uiteraard Egmond-Pier-Egmond op 7 januari. En op Ameland is dan ook nog op 11 maart 2017 het Nederlands kampioenschap strandrace.