Massimo Graziato eindwinnaar Tour of Shanghai, ParkhotelValkenburg wint ploegenprijs

Het ParkhotelValkenburgteam heeft in stijl afscheid genomen. Ver van eigen land, in het Chinese Shanghai werd de laatste officiele wedstrijd van het team grandioos afgesloten. Massimo Graziato won de tweedaagse Tour of Shanghai, pakte naast het geel ook de groene puntentrui en veroverde het team de ploegenprijs. Een beter slot kon ploegleider Paul Tabak zich niet wensen.

De spanning zat er op de slotdag nog behoorlijk in. De wedstrijd speelde zich af op een traject van 6.2 km dat een aantal keren moest worden gereden. Drie tussensprints bleken uiteindelijk de beslissing te brengen. Een snel geformeerde vluchtgroep – zonder jkanshebbers voor de eindzege – beheerste de eerste twee tussensprints.
De voorsprong van de kopgroep schommelde rond de dertig seconden maar met het oog op de laatste tussensprint schroefde onze Parkhotelploeg het tempo op. Nadat de ontsnapping teniet was gedaan won Massimo Graziato de derde tussensprint en werd dus virtueel leider van zowel het algemeen als het puntenklassement.

In de laatste hectische kilometers hielden zijn ploegmaats de rijen gesloten. Een flinke opgave want de laatste kilometer verliep chaotisch met nog een valpartij op 400 meter voor de finish. In de massale eindsprint, gewonnen door de Let Emils Liepins, veroverde Massimo Graziato de vierde plaats en werd zodoende totaalwinnaar van deze Tour of Shanghai. Marco Zanotti eindigde tiende, Sven van Luijk werd 38e, Peter Schulting 70e, Adne van Engelen 71e en Milan Veltman 74e.

De missie bleek geslaagd met Massimo Graziato als totaalwinnaar voor de Oekrainer Dementyev en de Koreaan Kyeongho Kim. Milan Veltman legde beslag op de vijfde plaats op 8 seconden, Peter Schulting eindigde op 10 seconden als 7e. Marco Zanotti, Adne van Engelen en Sven van Luijk sloten deze ronde af als 29e, 32e en 45e.

Een prachtig resultaat met als klap op de vuurpijl ook de overwinning in het ploegenklassement en de groene trui van het puntenklassement voor Massimo Graziato. In het ploegenklassement had onze ploeg ruim drie minuten voorsprong op de nationale Canadese ploeg, de selectie uit Turkije, het Jorbiteam uit Oekraine en het Seoul Cyclingteam uit Korea.

Een maand China werd zodoende schitterend afgesloten maar het werd ook een weemoedig afscheid van een mooie periode met ParkhotelValkenburg als hoofdsponsor. Onze beide Italianen Massimo en Marco vertrokken zaterdagavond al naar huis, de rest volgt zondag.

Vanaf deze plaats dankt ploegleider Paul Tabak renners, sponsors, begeleiding en alle anderen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor ons team oprecht voor hun inzet.
finish-sj-2