‘Abraham’ Paul feestelijk in het zonnetje gezet

Hij was al een tijdje vijftig maar pas zaterdagavond werd Paul Tabak echt als ‘Abraham’ in het zonnetje gezet. Ruim honderd vrienden, club- en ploeggenoten en familieleden waren naar ’t Oude Raethuys in Bergen gekomen om de vijftigste verjaardag van Paul feestelijk mee te vieren.

Onder het genot van een biertje, een hapje, tal van lovende woorden en gezang en een leuk optreden van ‘zijn’ renners Joris Blokker en Rick van Breda als hoogtepunt kregen Paul en zijn Gitta de eer die zij verdienen voor hun activiteiten in de wielersport. Jarenlang is Paul al actief als trainer, ploegleider, manager in de sport waarmee hij te bed gaat en weer op staat.

Over enkele weken begint officieel weer een nieuw hoofdstuk in zijn ‘loopbaan’ als leider van het continentale team gesponsord door speelparadijs Monkey Town.

Zijn laatste optreden voor ParkhotelValkenburg sloot hij kortgeleden af met een lange trip door China waar zijn renners nog mooie successen boekten.

In een belangrijke etappewedstrijd uit de 2.1-categorie werd Peter Schulting fraai derde. Een plek die inmiddels nog mooier is omdat zeer recent bekend is geworden dat de Iraanse nummer twee Kazemi positief is bevonden bij de anti-dopingcontrole en Peter dus opschuift naar de tweede plaats.

Voor het nieuwe hoofdstuk uit zijn nu al lange wielerloopbaan is Paul hoopvol gestemd. Hij heeft inmiddels dertien renners vastgelegd waarbij een flink deel van zijn ‘oude’ ParkhotelValkenburgploeg waar hij met een tevreden gevoel aan terugdenkt. Maar vanaf nu wordt het met ‘volle kracht vooruit’ met zijn nieuwe ploeg. Een ontwerp van de nieuwe kleding werd alvast aan een groepje intimi getoond.

Vanaf deze plaats wensen wij Paul en zijn ‘nieuwe’ renners veel succes.
Bijgaand nog enkele plaatjes van de sfeervolle bijeenkomst in Bergen. Het fotowerk is uiteraard van Cor Mooij.