JASPER en PAULIENA beide Europees kampioen strandrace

De strandracers van onze ParkhotelValkenburgploeg hebben vandaag hard toegeslagen op het strand bij Scheveningen. Zowel Pauliena Rooijakkers bij de vrouwen als Jasper Ockeloen bij de mannen pakten de eerste officiële Europese titel strandrace. Een geweldig succes voor onze ploeg en wat de mannen betreft een prachtig afscheid van een paar mooie jaren als continentale wielerploeg.

Bij de mannen werd de wedstrijd in Scheveningen beslist in een sprint à deux tussen Jasper Ockeloen en Ronan van Zandbeek. Onze Jasper, die vanaf 1 januari uitkomt voor het splinternieuwe Monkey Town cyclingteam van Paul Tabak won voor Ronan van Zandbeek. Ramses Bekkenk, vrijdagavond nog druk aan het werk op De Meent in de prachtige gloednieuwe sportshop Slikker, eindigde netjes als derde.

Jasper Ockeloen was uiteraard dolgelukkig met deze mooie titel. ,,Ik heb speciaal naar deze wedstrijd toegeleefd. De afgelopen week heb ik het parkoers enkele keren verkend en ook vandaag vooraf nog een heel stuk gereden”, aldus de Dordtenaar, die in de laatste paar honderd meter heel sterk was en met royaal verschil van Van Zandbeek wist te winnen.

Bij de vrouwen eindigde de wedstrijd zoals er meer dit seizoen eindigden. Opnieuw was het Pauliena Rooijakkers die als eerste over de finish kwam. Esther van Veen uit Uitgeest legde enigzins verrassend beslag op een mooie tweede plaats en Natalie van Gogh werd derde. Een compleet ParkhotelValkenburgpodium aangezien Esther over twee weken deel gaat uitmaken van het keurkorps van ploegleider Raymond Rol.

Vrijdagavond was Natalie in Alkmaar nog ‘vaandeldraagster’ van de WV Noord-Holland bij de feestelijke bekendmaking van de sportploeg van het jaar in Alkmaar. De hoofdprijs ging hier naar het trampolineteam van Triffis, dat van de jury de meeste punten kreeg. De mannen- en vrouwenploeg tijdrijden van de WV Noord-Holland en de voetbaldames van Kolping Boys deelden de tweede prijs.

De uitslah bij de mannen: 1. Jasper Ockeloen, 2. Ronan van Zandbeek, 3. Ramses Bekkenk, 4. Stefan Vreugdenhil, 5. Marc Kivits, 6. Sven Broekaart, 7. Robby de Bock (België), 8. Bram Rood, 9. Bram Imming, 10. Jordy Buskermolen, 11. Erik Dekker, 12. Thijs Zonneveld, 20. Jim van den Berg, 29. Sander Lormans, 54. Toon Imming.